Du ska bli avlyssnad

Skulle du tillåta att regeringen läste alla dina sms? Skulle du gilla att de kunde läsa vad du skriver på msn, vilka hemsidor du besöker och vad du skriver där? Tycker du att Fredrik Reinfeldt eller Mona Sahlin har rätt att lyssna på dina telefonsamtal?

Precis det kommer bli en verklighet när FRA-lagen går genom 18 juni. Så här enkelt är det:

All elektronisk kommunikation i landet ska avlyssnas. Det innebär i korthet:

Alla dina sms, alla dina mejl, alla dina chatar, alla dina telefonsamtal och alla dina mobilsamtal ska avlyssnas. Fiberkabel skall dras från alla stora operatörer och en kopia av all kommunikation skall skickas till en statlig underrättelsetjänst. Även regeringen ska ha rätt att ta del av all information som kommer in.

Men detta kan väl inte vara sant?

Jag är ledsen, det är sant.

Men det krävs bara att fyra riksdagsledamöter inom alliansen säger nej. Så vad du kan göra är att kontakta politiker du tror kan ha modet att gå mot alla partipiskor. Själv tänker jag satsa på bland annat Birgitta Ohlson, fd ordförande för liberala ungdomsförbundet.

Undertecknad borde ha bloggat om det här för längesedan, men jag är tämligen övertygad om att ni då skulle ha tänkt att jag var galen. Sad to say är det politikerna som är det. Själv har jag tröttat ut min bekantskapskrets med ämnet i över flera år. Japp så länge har det förberetts och diskuterats utan större debatt… Så dumma tror politikerna att svenska folket är.

Om du inte också är så du, så mejla dina riksdagsledamöter. Fyra nej är inte många och då kommer frågan vara uppe på bordet till nästa mandatperiod så vilken regering det än blir kommer det vara svårare att få genom förslaget.

Tags:

Leave a Reply