Jag börjar förstå vad Idol går ut på

Ända sedan första säsongen har jag följt Idol från det att finalen börjar. Och jag har gillat det, för man ser verkligen hur folk utvecklas. Och till skillnad från Fame Factory har de plockat mycket skickligare folk. Och nu när man är sjuk vad kan man göra annat än att skaffa sig avsnitten och titta på dem? Och leta upp lämpliga klipp på Youtube.

Det är bara en sak som stör mig. Efter gårdagens avsnitt (som jag såg för bara några timmar sen) har jag insett att man också får se hur folks talang bryts ner, hur människor som skulle bli jävligt bra artister körs i en medioker köttkvarn så det bara blir slamsor av talangen kvar.

Här är några jag anser att Idol förstört eller håller på att förstöra.

Agnes – en souldiva som hade kunnat bli verkligt bra om hon fått vara kvar i soulfacket och utvecklats åt 90-talshållet. I stället för att låta henne sjunga pop som hon inte bryr sig om. I jämförelse med årets startfält bleknar hon dock. Hur som haver verkar hennes karriär helt över.

Marie Picasso – men snälla, även hon en souldiva, låt henne vara en souldiva. Ge henne inte dagispop.

Sepideh – Idol förtjänar inte henne. Hon är ju helt enkelt för bra för Sverige. Inse, ingen hade sagt i USA att hon skulle damma av sig. Hon är ju bland det bästa Idol har haft någonsin.

Anna Bergendahl – jag såg noll fel med hennes tolkning av Time after Time. Den var bara egen!

Sammantaget har jag inte sett skickligare sångerskor i Idol någonsin än denna hösten. Här snackar vi verkligen om talang.

För första gången har jag inte en favorit utan flera. Det har tidigare aldrig hänt i Idol.

Sepideh – på sätt och vis bortom konkurrens kan man tycka. Så minns man att Anna Bergendahl är med, och Loulou, och Alice – ja, jag älskar Alice. Bättre röstkontroll än Agnes och Sibel tillsammans, inte en sur ton. Att ge sig på Fighter och göra det så pass bra ska ha en eloge. Klart hon inte är Aguilera, men bara att behärska en sådan låt är värt beröm i sig självt.

Så många har försökt weyla genom Idols historia, men det är i stort bara Marie Picasso och årets brudar som behärskar konsten. Fast jag måste säga att det låter sjukt mycket bättre i VLC än på youtube. Sepideh – one night only, får bli dagens kurvboost.

Tags: , ,

2 Responses to “Jag börjar förstå vad Idol går ut på”

  1. Dress Like a Princess Says:

    Sepidehs röst ger mig rysningar, så jäkla grym!!

  2. Klara Says:

    ja men visst är den helt ljuvlig. skab bli soft att få höra den ikväll igen 🙂 och se henne. hon är ju sjukt vacker också 🙂

Leave a Reply