Det spritter i min Piratsjäl

Idag är min Piratsjäl glad. 21% kan tänka sig att rösta på oss i EU-valet. 7% kan absolut tänka sig att rösta på oss. Svenska folket bryr sig uppenbarligen om demokratin.

Och inte är jag ett dugg förvånad att vi har mer sympatisörer på vänstersidan än vi har på högersidan. Det är inget konstigt med det. Vänstern är generellt sett bättre på och mera van vid att hantera demokratifrågor. Och har i en större grad än högern ett konfliktperspektiv. Allt ligger i enlighet med det inlägg jag skrev igår.

Undertecknad ligger efter med att svara på kommentarer, mejl med mera. Det är inte av oartighet eller ointresse. Jag hinner helt enkelt bara inte hantera den skörd av respons mina och andras inlägg skapat de senaste dagarna. Allt jag lever, andas och är de här dagarna är politik. Snart är det dags att andas lite annat. Som att lukta i katternas päls och fira jul med brorsbarnen. Eller kanske sova. Och jag hinner inte ens fundera över andra politiska frågor som förmodligen vanligtvis skulle engagera mig. Som vad som egentligen händer i Grekland.

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Det spritter i min Piratsjäl”

  1. Siffror från Sifo och känslosamma pirater – Mab Says:

    […] vanligen skulle rösta på miljöpartiet och vänstern. Det kan givetvis tolkas på olika sätt. Klara tolkar det som ett belägg för att våra frågor alltid varit viktiga inom vänstern. Maria tycker att de som stöder oss likväl skulle kunna sägas stödja Miljöpartiet. Det är […]

Leave a Reply