Var inte rädda

Idag vill jag rikta en uppmaning internt till alla oss Pirater. Jag vill säga något som går på tvärs med mycket jag själv sagt och mycket som sägs inom partiet.

Jag vill mana till besinning. Till lugn, till att hålla huvudet kallt.

Vi har skrikit oss hesa i tre år. Skrikit och bannat och svurit. Nu står vi inför en possibel valseger, men hur mår vi egentligen?

Om vi vill vara de som leder motståndet mot övervakningen måste vi sansa oss för att kunna tänka. Om vi vill vara de som säger till människor att inte vara rädda för internet bör vi själva inte vara som rädda harar för den övervakning som sköljer över oss.

Jag säger inte att det är lätt. Jag säger bara att det vore önskvärt.

Övervakningen är läskig. Rättsläget är inte det bästa. Men rädsla hjälper oss inte, den stjälper. Den gagnar inte, den förstör. Den förstör kanske inte våra valsiffror, på så vis är den kanske bra. Men den förstör oss som individer. Den gräver hål i oss inifrån och gör att vi förlorar perspektiven.

Håll hjärtat brinnande men håll huvudet kallt. Om vi ska kunna skapa en bättre värld måste vi själva tänka klart.

Tags: , , , ,

5 Responses to “Var inte rädda”

 1. Beelzebjörn Says:

  Bra tips.

  Ska försöka hålla vreden kylig och målmedveten.

 2. klara Says:

  Beelzebjörn: Låter bra 🙂

 3. maloki Says:

  Klara, jag älskar dig 😀 din röst av sans och lugn är precis vad vi behöver.:)

 4. klara Says:

  maloki <3

 5. Tweets that mention klara » Blog Archive » Var inte rädda -- Topsy.com Says:

  […] This post was mentioned on Twitter by Klara Tovhult, Johanna Drott. Johanna Drott said: RT @KlaraTovhult: http://www.kurvigheter.se/klara/2009/04/23/var-inte-radda/ @piratpartiet #piratpartiet Do not be afraid […]

Leave a Reply