Nätstrumporna och lite personliga reflektioner

Vi blir så smått flera nätstrumpor. Vi finns nu både på irc (irc.piratpartiet.se #natstrumporna) och på skype (adda klaratovhult på skypen om du vill bjudas in, om inte länken till skypechaten fungerar).

En planet är på väg upp med några av nätstrumpornas bloggar.

Jag har fått frågan flera gånger vad nätstrumporna är till för och det är inte helt enkelt att svara på. Dels är jag bara en i ett nätverk och dels bara en av dem som dragit igång det. Det finns således ingen programförklaring och vad det blir av nätverket ser vi än så länge bara ett frö av.

Jag hoppas på sikt att detta kan leda till separata tjejträffar utanför nätet och att vi tjejer kan stärka varandra. Med den kommande planeten hoppas jag att vi kan bygga broar utanför partiet och eftersom nätverket inte är direkt exklusivt för partimedlemmar är min tanke att det ska kunna fungera som en brygga för tjejer in i partiet. Det i sig – är jag övertygad om – kommer vara bra för organisationen.

Det är lite av mina tankar kring det hela. Andra kanske har andra tankar.

Livet i partiet just nu är så hektiskt så man knappt hinner varken äta eller sova. Detta gör att jag inte kan ägna så mycket tid åt Nätstrumporna som jag skulle vilja heller. Massa annat tar min tid. Det är småsaker som hela tiden behöver fixas. En medlem som frågar om något på irc, någon som mejlar mediagruppen, nya medlemmar som behöver tas omhand och ett lokalt engagemang som just har vaknat, som jag försummar alldeles för mycket, någon i partiet som är ledsen.

Jag önskar jag räckte till för allt och alla, men jag gör inte det och jag vet att jag snart måste renodla mitt engagemang om jag inte ska vara slut om en vecka. Det värsta är att jag vet att samma sak gäller alla andra överhopade aktivister i partiet. Flera av oss går på knäna just nu. Ett fåtal i partiet gör allting och vi är helt sjukt trötta.

Jag ber er därför: Försök ha tålamod med oss. Vi är en ny organisation som dubblats på bara en vecka. Vi är i chocktillstånd, försök ha överseende.

Tags: , , ,

9 Responses to “Nätstrumporna och lite personliga reflektioner”

 1. Jerry Says:

  Se till att ta hand om dig så att du inte kör slut på dig. Men du gör ett stort jobb. Och framförallt ett VIKTIGT jobb. Ville bara säga det.

 2. Medborgarrätt även på Internet! - Mayday 5 Maj -Telekompaketet « Nemokrati Says:

  […] Intensifier1,  Newsmill – Fredrik Björck,   Newsmill – Jens Holm, Mitt-i-steget,    klara,    Sagor från livbåten,   Anohito,   xor,  Isobels text och verkstad,   Calandrellas […]

 3. klara Says:

  Jerry: thanks 🙂

 4. Beelzebjörn Says:

  Alltså…
  Jag vet verkligen inte.

  Så mycket med “tjejnätverk” känns exkluderande, på något sätt. Som att stycka upp en helhet, snarare än att bygga till.

  ‘Känns’ som sagt. Inget jag hävdar eller är säker på att jag tycker.

  Skingra mina nojor, någon?

 5. Beelzebjörn Says:

  …Det är också allmänt känt att jag yrar en del.

  Spontana olustkänslor inför avknoppningar hänger väl kvar från andra sammanhang, faktiskt, men det handlar nog, som sagt, mest om nojor…

  Efter en del eftertanke så… ignorera ovanstående. 😉

 6. klara Says:

  Beelzebjörn: du kan ju trösta dig med att jag inte var helt övertygad om tanken själv om inte annat. Men av det jag sett hittills kommer det mycket gott ur det 🙂

 7. Beelzebjörn Says:

  Jo, alltså, första impulsen var att det så lätt kan bli snett om nätverket Kvinnliga Pirater, följs av HBT-Pirater, Kristna Pirater, etc etc…
  Sedan är det lite så att man som kille och svenne av standardmodell inte tillhör någon grupp… Annat än möjligen nätverket Normativa Manliga Svennebananpirater. Lätt att bli lite bummed out, på ett instinktivt plan.

  Vid lite eftertanke kom jag fram till att det ändå är Pirater vi pratar om, och här samlas ändå individer som brinner för öppenhet. Varför måla fan på väggen och oroa sig för sektbildning?

  Eftertanke är f ö något jag borde ägna mer tid till 😉

  Nu, om den här varelsen hade en åsikt, skulle den vara att ni Nätstrumpor sätter ihop en tankesmedja och klurar ut vad som fick just ER att bli pirater. Vi behöver fler tjejer, och kan ni formulera vad det var som fick er att ge er in i den digitala testosterondjungeln, skulle jag bli skitglad, för det kan vi använda för att locka fler piratdrottningar.

 8. Här är brudarna, Johannes « Majestatis Pluralis Says:

  […] nätverket Nätstrumporna som man kan stötta, gå med i eller ge konkreta råd till. Kontakta Klara för mer […]

 9. Deepedition » Piratpartiet är något helt annat än förut Says:

  […] som vi har i det här landet. Och att såna som Majestatis Pluralis liksom Emma, Anna och andra i nätstrumporna (fånigt namn dock…) får mer plats framöver. Jag tror det är dags att bygga upp fler personer […]

Leave a Reply