10 Pirater som förtjänar cred och plats

Jag har nog blivit en av dem som oftast kritiserar mitt eget parti. Men det gäller också att backa upp en sådan kritik med konstruktiva motförslag.

Det finns sådana oerhörda skatter gömda i detta partiet. Partiet är så oerhört mycket större än det som syns utåt. Vi måste låta flera komma till tals och få synas. Vi måste låta fler få positioner i organisationen. Det finns så många talanger som måste tas till vara. Så många oslipade diamanter.

Det här är mitt sätt att starta en kampanj för att lyfta fram de som inte syns. Människor i partiet som jag anser borde få mera plats, eller som jag vill ge särskild cred för det jobb de utför. Människor som besitter särskilda kompetenser som måste tas tillvara.

Vi är alla individer och en sådan här lista kommer förstås att bli personligt färgad. Därför uppmanar jag er alla att följa mitt exempel och göra egna listor. På så vis visar vi vilka vi är sedda genom varandras ögon. Om man vill kan man se det som ett komplement till piratpartister.se.

Emma: Bloggdrottningen som är allas vår förebild med sina eftertänksamma inlägg och den första starka tjejen i partiet. Jag vet att jag aldrig funnes här om det inte vore för henne och jag misstänker att det samma gäller för många många fler tjejer. Nackdelen med henne är att hon vägrar ta på sig förtroendeuppdrag i partiet. Det är synd eftersom hon har ett av partiets i särklass starkaste förtroendekapital, både externt och internt.

Anna Troberg: Vår andra vice ordförande. Det märks fortfarande att hon är ganska blyg och lite ovan vid all uppmärksamhet, men jag ser inte det som någon nackdel. Hon behöver mediatränas och bli mer varm i kläderna för att kunna ta mer plats. Kan vara kantig i text men i rutan och afk kommer hennes varma personlighet fram. Ger oss ett mjukare ansikte och självklara mediala poäng på att hon är flata. Länken till hennes framträdande i Gomorron Sverige fungerar inte längre, annars skulle jag länkat just den.

Rikard Fröberg: Sliter hårt med att ge oss mer värme och att vi ska vara snällare mot varandra. Här är killen som skapade Sharing is Caring 4.5 och som vill att vi ska börja ordna sagoläsning för barn på biblioteket. 100% äkta värme och massa klokskap.

Mattias Bjärnemalm: Arkitekten bakom Sveriges största politiska ungdomsförbund. Redan det är success. Utöver det är han nog den skickligaste debattören vi har i partiet. Oerhört skärpt och välformulerad. Hans största nackdel är att hans enorma kapacitet för med sig ett lika stort ego och att han han blir cranky när han inte får ha det utrymme han behöver. Lösningen är enkel: ge honom utrymmet. Han förtjänar det nämligen.

Gustav Nipe: Går rakt genom rutan, lägger huvudet på sned och levererar enkla begripliga svar. Bör synas i TVmycket det bara går, då han är en av de skickligaste kommunikatörer vi har. Som någon sa på mediaträningen “Man kan inte argumentera mot Kalles Kaviar” och det är sant. Ligger bakom Stoppa Ipred.

Jacob Dexe: Entusiastisk och skarp kille som rör sig med naturlig lätthet i sociala sammanhang. En given representent i t ex Almedalen. Mycket konstruktiv och sakpolitisk, som jag absolut kan se som politiker. Han är den som på allvar fick ut byggtänket från Syddistriktet, även om vi var många som hjälpte till.

Mårten Fjällström: Partisekreteraren som varit med från starten. Alla älskar honom och med rätta. En ängels tålamod och en människa som tar hand om oss i partiet. Hjälpte Mattias Bjärnemalm med stadgarna till Ung Pirat. Skulle behöva tydligare definierade uppgifter och anställas av partiet för att tas tillvara på bästa sätt.

Simon Rosenqvist: Ständigt optimistisk och ofta oerhört klarsynt. Drar i tåtar kring både organisation, politik och ideologi. En eftertänksam och korrekt strateg, som jag uppfattar som väldigt prestigelös. Mattias Bjärnemalms givna kronprins i Ung Pirat som tackade nej till förbundssekreterarposten.

Anders Hedberg: Pappa för syddistriktet som håller ihop alla kycklingarna och som trots sin timida konflikträdda personlighet kan säga ifrån. Genuint varm människa som är en doldis. Skapar harmoni i grupper och är en mycket skicklig medlare.

Amelia: I särklass mest kompetent på EU och internationell politik i hela partiet. Jag har inte sett någon som ens kan mäta sig med henne. Hon liknar de kvinnor jag hade runt mig som ung; kvinnorna i fredsrörelsen. Amelia är knivskarp och har en auktoritet som få unga kvinnor besitter. Risken med en sådan personlighet är dock att man lämnas ensam och att alla tror att man klarar sig själv. Om hon kommer in i EU-parlamentet tror jag att hon kommer att behöva oerhört mycket stöd. För hur stark man än är är EU-parlamentet ingen lätt match för någon. Och hon är inte bara kvinna bland horder av män. Hon är dessutom inte ens fyllda tjugotvå. Vi får inte ta hennes kompetens för given och glömma att ta hand om henne.

****************
Pingat på Intressant

Tags: , , ,

15 Responses to “10 Pirater som förtjänar cred och plats”

 1. Pontus Says:

  Vull bara tacka så mycket för sammanställningen, intressant och spännande läsning.

 2. Göran Widham Says:

  Bra initiativ Klara!

 3. Sagor från livbåten » Bloggarkiv » Klaras pirater Says:

  […] fattas minst en person på Klaras lista över viktiga […]

 4. Rikard Says:

  *rodnar*

  Bra initiativ, Klara!

 5. farmorgun Says:

  Som utomstående följer jag PP, då jag tycker att det är ett intressant svar på de traditionella partiernas ovilja att lyssna, och då har jag lagt märke till den unge Calandrella, som är en opinionsbildare av rang. Finns han med?

 6. klara Says:

  Pontus: Tack 🙂
  Göran: Jag tyckte det var på tiden 🙂
  Rikard: Totally deserved!
  farmorgun: Du har helt rätt i Calandrella. Oerhört duktig 🙂

 7. Mikael "MMN-o" Nordfeldth Says:

  Nu är det intressant att farmorgun nämner Calandrella “han”. Calandrella som är en fysisk hon samt själv föredrar könlösa begrepp.

  Dundundun!

 8. Rick Falkvinge (PP) » 21 pirater som imponerat på mig Says:

  […] av Klaras postning om tio pirater som ska ha cred, så tänkte jag följa i hennes fotspår och posta 21 osorterade pirater som jag är imponerad av. […]

 9. Utmaning – pirater att lyfta « Majestatis Pluralis Says:

  […] 24, 2009 · Inga kommentarer Klara satte en sten i rullning, som så ofta förr, när hon listar tio pirater som förtjänar cred och plats och uppmanar andra att göra det samma. Rick var inte sen att haka […]

 10. Att komma ut som Piratpartist « maloki Says:

  […] är Anna om valhyfs, Selig följer PP i Kalmar och Calandrella om varför vi ska rösta i EU-Valet. Klara och Rick listar Pirater de vill ge extra rampljus! Fortsättning lär följa med liknande inlägg! […]

 11. Mikke Says:

  Amelia kom och hjälpte oss i Kalmar att starta upp en ny avdelnng av UP. Hon svepte hela gänget av ung Pirater längs fotknölarna med sitt yttre och sitt inre. Hon är, precis som Klara säger, en klart lysande stjärna.

  Det roliga med Piratpartiet är just att vi har inte en, två eller tre såna framstående personligheter. Vi har ofantligt många! Jag har en oerhörd respekt för vad PP kommer uträtta när vi får chansen. / Mikke

 12. De som inte ska glömmas! « Tomas sida Says:

  […] ett bra jobb, men som kanske inte får tillräckligt med uppmärksamhet för allt de lägger ner. Klara har gjort det, Rick har gjort det, MaB har gjort det, JRL kommenterar […]

 13. Calle Rehbinder Says:

  Haha, jag minns det där med Kalles Kaviar. Det var kul.

  Bra lista!

 14. Mer om Piratpartiets svarta kameler – Mab Says:

  […] hade en period när det var populärt att lista pirater som man tyckte förtjänades att lyftas fram. Det är väl inte en helt orimlig gissning att liknande inlägg kommer att poppa upp i […]

 15. 5 unga pirater – Mab Says:

  […] Tovhult gjorde ett inlägg där hon lyfte fram tio pirater som hon ansåg värda att uppmärksamma. Måste börja med att tacka för den mestadels smickrande […]

Leave a Reply