Grundläggande praktisk konflikt

Idag upptäckte jag att jag har en grundläggande praktisk konflikt som jag inte satt ord på. Nämligen det faktum att jag exekutivt behöver ha saker nära mig för att kunna använda dem. Men att jag också grundläggande vill ha soprent runt mig och inga saker alls.

Det har aldrig i hela mitt liv slagit mig hur omöjliga dessa behov är att förena. Jag känner mig som en smärre idiot som inte insett det förrän nu.

Hela mitt liv har jag liksom strävat efter dessa båda utopier och stört mig på att jag inte kan skapa dem. Och aldrig förstått att de är fullkomligt oförenliga. Saker kan inte både vara undanstoppade och ligga framme samtidigt. Det är helt omöjligt.

Men, säger du då, du kan ju ha saker undanstoppade nära?

Nej tyvärr, då kommer jag inte använda dem.

Det här är det sätt en aspie och en dampie i samma person krockar abnormt. Dampien vill ha sina behov tillfredsställda på två röda sekunder. Aspien vägrar förändring. När de är i osynk – som nu när jag möblerar om i lägenheten – är jag i totalt kaos. Det mentala kaos som befinner sig inuti mig just nu går inte att beskriva med ord. För så banala saker som en omöblerad lägenhet.

I bland känner jag mig verkligen så jävla värdelös och rent ut sagt dum i huvudet. Nu måste jag komma på något vis att lösa den här konflikten. Jag har ingen jävla aning om aspien eller dampien ska vinna. Dampien är tusen miljoner gånger mer kreativ, men aspien vill just nu skära pulsådern av dampien. Hur fan kunde någon komma på att de här personligheterna skulle finnas i en och samma person? Vem fan gjorde designen?

Kompromissar jag så blir ingen av dem nöjd. Kompromissar jag inte så blir förloraren tokig. Jag har ingen jävla aning just nu om hur jag ska få de jävlarna att enas.

Men jag kan blogga om det så andra får se vilket kaos det kan vara i ett aspigt dampigt charmtroll vid jämna och ojämna mellanrum. Det finns säkert någon annan som är lika splittrad men på något annat vis. Typ de som vill ha förhållande men samtidigt vill vara singel tenderar att lösa det med otrohet eller med att vela mot den stackars partnern. Det är precis så här för mig just nu, bara det att båda parterna befinner sig inuti samma person.

Skjut mig snälla!

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Grundläggande praktisk konflikt”

  1. Christer Says:

    “Skjut mig snälla!”

    Snart, jag ska bara uppfinna ett speciellt gevär först, som bara dödar dina problem och inte dig.

    :-P=

  2. klara Says:

    Haha eller hur 😀 Eller skapa mig en lägenhet där allt sker via hologram eller elhissar osv. Så jag kan trycka på knappar för att hitta allt. Det fungerar i praktiken 😀

Leave a Reply